Chorvatsko

chorvatsko

Chorvatsko patří mezi klasické prázdninové země a stále se těší oblibě našich turistů. Přestože většina návštěvníků směřuje především k moři, Chorvatsko nabízí též mnoho nádherných příležitostí k pěším výletům a túrám v divokých horách a k návštěvě spousty vodopádů, které jsou na jaře obzvlášť mohutné. Jaro není obvyklou dobou návštěvy této země, ale pokud Vaším cílem není povalování se u moře, tak je z mnoha důvodů optimální /minimum turistů, obrovské množství vody ve vodopádech, příjemnější počasí na vycházky než v úmorném létě/. Osobně jsem krásy chorvatských hor začala poznávat v roce 1997.

Jaké akce Vám zde mohu nabídnout?

1/ Hory a vodopády Chorvatska

Denně budeme chodit na technicky nenáročné vycházky po nejkrásnějších místech Chorvatska. Navštívíme tyto oblasti: ostrov Krkpohoří VelebitMalou a Velkou Paklenici /pro velmi zdatné možnost přechodu z Malé do Velké Paklenice přes Vaganski vrh, nejvyšší vrchol Velebitu, 1 758m n.m./, vodopády na řece Krka a okolí,Plitvická jezera a Bílé a Samarské stěny v pohoří Velika Kapela.

Kromě výstupu na Vaganski vrh se jedná o technicky nenáročné výlety.

chorvatsko2

2/ Přechod Velebitu

Velebit je nejdelším /145 km/ a největším pohořím dinárského systému. Po hlavním hřebeni projdeme jeho nejkrásnější části, vystoupáme na některé z mnoha vrcholů včetně nejvyššího Vaganského vrchu, navštívíme masív vápencových věží Rožanski kukovi s divokými skalními stěnami, věžemi, závrty a propastmi, skalními okny a branami. Přechod zakončíme v oblasti kaňonů Malá a Velká Paklenica. Cestou domů se můžeme zastavit v NP Plitvická jezera a/nebo v oblasti Bílých a Samarských stěn v pohoří Velika Kapela.

Jedná se o poměrně náročný přechod horského masívu s těžkým batohem.

chorvatsko3

+420 731 020 456 htomsova@seznam.cz